Visar artiklar från: 12/2021

Trenderpower-as-a-serviceElektrifieringTransport

Klimatsmarta leveranser i fokus under årets julhandel

Efterfrågan på klimatsmarta leveranser är större än någonsin under årets stora köphelger. I kampen om att leverera den sista sträckan till hushåll och företag, ”last mile”, är eldrift nu en konkurrensfördel på flera sätt.

VF_clock_rgb Lästid: 5 min
Läs artikeln
Senaste artiklarna
Visa alla inlägg

Den bästa kilowattimmen används aldrig

Den bästa kilowattimmen är den som inte används. Den kostar inget – och den påverkar inte miljön. Företag har allt att vinna på att energieffektivisera.

VF_clock_rgb Lästid: 5 min
EnergieffektiviseringHållbarhetEnergi
Läs artikeln

Steg 1 i hållbarhetsarbetet

Att använda energi smartare är ett självklart första steg i ett företags hållbarhetsarbete. Energieffektivisering minskar klimatpåverkan och sparar pengar.

VF_clock_rgb Lästid: 7 min
EnergieffektiviseringEnergirådgivningHållbarhet
Läs artikeln

Minimera kostnaderna med energieffektivisering

Smartare energianvändning kan leda till rejäla ekonomiska besparingar. En minskad energikostnad motsvarar i kronor och ören en flera gånger större ökad försäljning.

VF_clock_rgb Lästid: 5 min
EnergiteknikEnergieffektiviseringEnergirådgivning
Läs artikeln

Svensk fjärrvärme i världens största plaståtervinning

Just nu byggs världens största anläggning för plaståtervinning i Motala. År 2023 kommer man att kunna hantera 200 000 ton plast per år – och siktet är inställt på att varje plastförpackning från svenska hushåll ska återvinnas här. Med fjärrvärme och förnybar energi är målet att anläggningen ska vara så hållbar som möjligt.

VF_clock_rgb Lästid: 7 min
FjärrvärmeHållbarhetMotala
Läs artikeln

Fördelar med elflyg på Gotland

Eldrivet flyg ger nya möjligheter för Gotland och redan 2026 kan eldrivna flygplan med upp till nitton passagerare trafikera ön. Avståndet till viktiga destinationer passar perfekt för det nya flyget.

VF_clock_rgb Lästid: 6 min
ElflygInnovationElektrifiering
Läs artikeln

”Fossilt öga” ska skanna plast – kan minska utsläppen

Nygammal teknik för att skanna avfall ska minska andelen fossil plast i förbränningen. Projektet kallas Fossil Eye och är ett av Vattenfall Värmes åtaganden i Uppsala läns hållbarhetslöfte.

VF_clock_rgb Lästid: 4 min
FjärrvärmeUppsala
Läs artikeln

Så bidrar AMF Fastigheter till balansen i kraftnätet

Sedan en tid tillbaka erbjuder Vattenfall tillsammans med Sympower möjligheten för företag att bidra till balansen i kraftnätet via frekvenshållningsreserven FCR. Ett av dessa företag är AMF Fastigheter, som hoppas att deras flexibla elförbrukning kan bidra till utbyggnaden av fossilfri och förnybar energi.

VF_clock_rgb Lästid: 7 min
Förnybar energiFlexibilitetstjänsterFCReffektbehov
Läs artikeln