Om oss

Energy Plaza är platsen för dig som jobbar med eller är intresserad av energifrågor. Här kan du genom artiklar, reportage och intervjuer hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna inom hållbar energi, så att du får bra koll på det nya energilandskapet samt tips och vägledning gällande branschfrågor.

 

Energy Plaza drivs av redaktionen på Vattenfall. Tveka inte att höra av dig om du har funderingar på hur vi kan göra Energy Plaza bättre för dig.

Fossilfria inom en generation

Vattenfall har tagit det strategiska beslutet att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att nå det målet genomför vi en omfattande omställning till förnybara energikällor i vår egen produktion samt jobbar metodiskt med reduktion. För att våra kunder också skall kunna sträva mot 100% fossilfritt erbjuder vi produkter och tjänster som möjliggör klimatneutralitet såsom ursprungsgarantier av energislag, klimatneutral el och värme och EPD-deklarerad el.

Fossilfritt inom en generation

Hur ser Vattenfall på framtiden?
Se videon

Om Vattenfall

Vattenfall är en av Europas största leverantörer av el och en av de största värme-producenterna. Våra huvudsakliga marknader är de nordiska länderna, Tyskland och Nederländerna. Organisationen har ungefär 20 000 anställda. Moderbolaget, Vattenfall AB, är 100% ägt av den Svenska staten, och vårt huvudkontor finns i Solna, Sverige.