Elmarknaden

Upptäck Energy Plaza Podcast

Publicerad: 2024-01-23 kl. 10:13

Jens Berggren

Välkommen till Energy Plaza Podcast – för informativa och spännande insikter om den dynamiska världen av energi och hållbarhet. Tillsammans med vår programledare, klimatcoachen Jens Berggren, leder vi dig genom inspirerande samtal som ger en djupare förståelse för företagsvärldens möjligheter och utmaningar. Vi hjälper dig att få klarhet i EU-lagstiftningar, informerar dig om möjligheterna med batterilagring, håller dig uppdaterad om energimarknadens utveckling och mycket mer.

Snabba uppdateringar på bara 10 minuter

Med en längd på cirka 10 minuter gör vi det enkelt för dig att snabbt få en överblick över de senaste trenderna inom hållbarhet och energi, utan att behöva lägga ner mycket tid.

Våra senaste avsnitt:

Hur påverkar EU-kraven fastighet- & byggbranschen?

Detta avsnitt tar upp hur de ökade hållbarhetskraven påverkar bygg- och fastighetsbranschen. Vi utforskar både utmaningar och möjligheter inom denna viktiga sektor.
> Lyssna på avsnittet

Vad handlar EU:s nya hållbarhetsdirektiv CSRD om?

Vi djupdyker i Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) och dess betydelse för företag inom EU. Lär dig om de centrala aspekterna och hur de påverkar företags hållbarhetsrapportering.
> Lyssna på avsnittet

Hur ser färdplanen mot det fossilfria samhället ut?

Lyssna på en analys av Sveriges energiframtid. Detta avsnitt tar sig an utmaningarna och möjligheterna i övergången till ett fossilfritt samhälle.
> Lyssna på avsnittet

Varför pratas det så mycket om flexibilitet och batterier?

Upptäck potentialen i batteriteknik och energiflexibilitet. Vi utforskar hur dessa innovationer formar framtidens elsystem och diskuterar med experter inom området.
> Lyssna på avsnittet

Kommer vi kunna möta framtidens energibehov?

Detta avsnitt adresserar en av de mest brännande frågorna: Hur kan Sverige hantera den förväntade fördubblingen av elbehovet fram till 2035? Vi utforskar strategier och lösningar för detta komplexa problem.
> Lyssna på avsnittet

Vad är bankens syn på hållbarhet och finansiering?

Här diskuterar vi hur bankerna värderar företags hållbarhetsinsatser och dess inverkan på finansieringsmöjligheter. Ett viktigt avsnitt för företag som vill förstå finansiella aspekter av hållbarhet.
> Lyssna på avsnittet

Kommer vi få en repris på förra årets elpriser?

I detta avsnitt utforskar vi de rörliga krafterna bakom elmarknadens volatilitet. Vi diskuterar förra årets extrema elpriser och ger en prognos för vad företag kan förvänta sig framöver.
> Lyssna på avsnittet

Vad innebär energieffektiviseringsdirektivet?

Få en överblick över de senaste uppdateringarna i EU:s energieffektiviseringsdirektiv. Vi diskuterar dess inverkan på allt från datacenter till byggnadsrenoveringar.
> Lyssna på avsnittet

Håll du uppdaterad när vi släpper nya avsnitt

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på LinkedIn för att aldrig missa ett avsnitt. Energy Plaza Podcast är din källa för insikter och inspiration i strävan efter en hållbar och energieffektiv framtid.

Ladda ner artikel som PDF

Vill du spara artikeln eller skriva ut den? Ladda ner artikeln via knappen nedan så skickas den direkt till din mejl.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!