elförsörjning, power-as-a-service, Ställverk

Säkerställ elkraftskompetens till gruvindustrin

Publicerad: 2023-10-13 kl. 09:24

Säkerställ elkraftskompetens till gruvindustrin

Att ha en pålitlig elförsörjning är av yttersta vikt för gruvindustrin. Men att hitta personal med rätt kompetens för att hantera elinfrastrukturen kan vara en utmaning. Vattenfalls tjänst Power-as-a-Service erbjuder en trygg och stabil elförsörjning med personal som har högspännings som kärnkompetens. 

Sverige är en av världens största exportörer av gruvprodukter och gruvindustrin är en av de största elförbrukarna i landet. Därför är det av stor betydelse att säkerställa tillförlitlig och stabil elkraft för dessa industrier.

En utmaning att upprätthålla tillräckligt med elkraftskompetens internt

Bristen på elkraftsingenjörer och elektriker gör att gruvföretag kan ha svårt att rekrytera personal med rätt kompetens. Samtidigt är elanläggningen en vital del för verksamheten och behöver efterses regelbundet för att möta nya elkraftsbehov. Dessutom har många företag äldre elanläggningar som kan vara i behov av uppdateringar eller reservdelar som inte alltid finns tillgängliga.

För att möta dessa utmaningar erbjuder Vattenfalls Power-as-a-Service en skräddarsydd lösning som garanterar rätt kompetens och en stabil elförsörjning. Genom att köpa industriers elanläggning tar Vattenfall fullt ansvar för dess funktion, underhåll och beredskap. Ekonomisk förutsägbarhet slås fast genom en fast månadsavgift, vilket inkluderar både förutsedda och oförutsedda kostnader som kan uppstå vid investeringar eller oväntade haverier.

Kunder som väljer denna tjänst kan förvänta sig ett långsiktigt avtal och tillgång till expertis inom elkraftsområdet. Power-as-a-Service kan anpassas efter industrins specifika behov och kan även inkludera reservkraft och laddningslösningar för eldrivna fordon.

Med Vattenfalls Power-as-a-Service slipper kunderna bekymra sig om regler och lagar kring elkraft samt underhåll av sin elanläggning. Istället kan de lita på en säker elförsörjning som hanteras av experter inom området.

New call-to-action
Behöver ni en funktionslösning för er elanläggning? Läs mer här!

Ladda ner artikel som PDF

Vill du spara artikeln eller skriva ut den? Ladda ner artikeln via knappen nedan så skickas den direkt till din mejl.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!