Publicerades: 2019-05-22 Senast uppdaterad: 2020-03-16 Lästid: 1 min
EnergiteknikUppsala

Heta arenan i Uppsala kan bli leverantör av sommarsvalka

Ladda ner som PDF

Nyinkopplad fjärrvärme från Vattenfall håller Nya Studenternas Arena i Uppsala i matchtemperatur sedan den allsvenska fotbollssäsongen inleddes för Sirius – med första hemmamatchen mot Eskilstuna, den 8 april.

Också ombyggnaden av bandyarenan intill – känd för sina SM-finaler – är igång. Energilösningen är inte bestämd där, men det diskuteras att maskinerna som på vintern fryser isen, skulle kunna leverera svalkande kyla in i stadens fjärrkylenät på sommaren.

På fotbollsarenan levererar Vattenfall plan- och markvärme på och utanför arenan, såväl som uppvärmningen för lokalerna och tappvattnet, samt ventilation. Anslutningen motsvarar ett effektbehov på cirka 3 megawatt hos arenan, med ett årligt energiuttag på omkring 2 gigawattimmar.

Och Sirius slog Eskilstuna med 3–2.Nya Studenternas Arena, ritad av arkitektfirman FojabNya Studenternas Arena, ritad av arkitektfirman Fojab.

Vill du veta mer om fjärrvärme hos Vattenfall? Besök då Fjärrvärme för företag.

 

Vattenfall Värme

Håll dig uppdaterad om det senaste inom fjärrvärme. Här rapporterar vi om fjärrvärmens roll i det nya energilandskapet – där återvunna och förnybara energikällor säkrar en klimatsmart stad och ett bekvämt liv för kunderna.

Ladda ner artikel som PDF

Vill du spara ner artikeln eller skriva ut den? Ladda ner artikeln via knappen nedan så skickas den direkt till dig via mejl.