Biologisk mångfald

Bäst på biologisk mångfald – igen!

Publicerad: 2022-05-17 Uppdaterad: 2022-11-24 kl. 14:12

Bäst på biologisk mångfald – igen! | Vattenfall

Vattenfall placerar sig än en gång på första plats på Ecogains index för biologisk mångfald. I rankingen granskas storföretag över hela Europa för sitt arbete med att skydda och stärka naturen som en del i deras affärsverksamhet.

Ecogain är ett svenskt miljökonsultföretag som specialiserat sig på biologisk mångfald och har utfört rankingar sedan 2020. I årets ranking har granskningen utökats – från storföretag i norden och Baltikum – till företag över hela Europa. Rankingen för 2022 toppas, precis som i fjol, av Vattenfall.

Läs vår artikeln från förra årets rankning

Målet om nettopositivitet 

– På Vattenfall har vi en ambitiös plan för att verksamheten ska ha en nettopositiv effekt på den biologisk mångfalden och vi arbetar hårt för att leverera på den genom vetenskapliga forskningsprogram, konkreta initiativ för biologisk mångfald på våra anläggningar och genom aktiviteter för att möjliggöra mätning av biologisk mångfalds effekter och vinster. Jag är mycket glad att denna insats har rapporterats på ett sätt som placerar Vattenfall i ledningen av Ecogains index för biologisk mångfald, säger Helle Herk-Hansen, Vattenfalls miljöchef.

Biologisk mångfald är av stor vikt för Vattenfalls affärsverksamhet och ett sätt att visa sig konkurrenskraftig. Vattenfalls har nu än en gång fått en bekräftelse på sina ambitiösa miljömål och sitt arbete med biologisk mångfald i hela värdekedjan.

Här kan du läsa mer om Ecogains rankning

helle_herk_hansen-int

Projekt för att främja biologisk mångfald

Vi människor påverkar vår miljö och därmed oundvikligen våra medarter. Det är därför otroligt viktigt att alla påverkande aktiviteter också noggrant tas med i beaktande hur det påverkar den biologiska mångfalden och den biotop som man kommer att inverka på.

Då all energiproduktion har en påverkan på biologisk mångfald arbetar Vattenfall för att analysera och motverka denna påverkan kring våra kraftverk och fastigheter.

Läs mer:
> Vattenfalls arbete kring biologisk mångfald

> Hur arbetar Vattenfall med biologisk mångfald kring våra fastigheter? 

Ladda även ner vår broschyr där vi listar många av våra projekt

New call-to-action

 

Ladda ner artikel som PDF

Vill du spara artikeln eller skriva ut den? Ladda ner artikeln via knappen nedan så skickas den direkt till din mejl.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!