Vattenfall möjliggör fossilfria paketleveranser för Instabox

Vattenfall och leveransföretaget Instabox har inlett ett internationellt samarbete

Eldrivna transporter för ett hållbart samhälle

Mer än hälften av Sveriges befolkning har idag möjlighet att hämta ut sin paketleverans i Instabox smarta skåp. Nu kommer Vattenfall möjliggöra eldriven transport för Instabox genom att installera laddinfrastruktur på deras fraktterminaler.

 "Elektrifiering av vår fordonsflotta är en viktig del av vår hållbarhetsstrategi och långsiktigt vill vi att hela vår flotta ska elektrifieras. Ramavtalet med Vattenfall och bolagets tjänst Power-as-a-Service gör att vi slipper höga investeringskostnader för att möjliggöra övergången till fossilfritt och känner oss trygga i att ha en partner med den elkraftsexpertis som krävs för att installera och driva laddinfrastruktur för en stor flotta av elfordon”, säger Leilei Tong, hållbarhetschef på Instabox.

Flera av Instabox terminaler har redan installerat elbilsladdning och i slutet av 2022 kommer cirka 400 laddare vara tillgängliga för att ladda Instabox leveransbilar i Sverige, Danmark och Nederländerna. I Sverige ska Vattenfall driftsätta 76 laddare på Instaboxs fraktterminaler under 2022.

Tack vare partnerskapet med Vattenfall har Instabox nu sin första eldrivna fordonsflotta och med vår tjänst Power-as-a-Service har de också en färdplan för ytterligare hållbara expansioner.

Läs pressmeddelandet här

Vill du ha kontakt med oss?

Vi kan hjälpa dig med omställningen till en eldriven fordonsflotta.
Kontakta oss