Webbinarium - Elkraft för datacenter, från Capex till Opex (Eng)

Kommande 7 maj, 2024

Anmäl dig här

Detta webbinarium har redan sänts. Fyll i formuläret nedan för att få länk till den inspelade versionen.

Det är ingen hemlighet att datacenter förbrukar otroligt mycket energi. Det väcker frågan om hur vi ska fortsätta utveckla vårt digitala samhälle utan att vår planet får ta konsekvenserna. Med hjälp av samarbeten och partnerskap finns det nu nya möjligheter att bidra till en fossilfri framtid.


Vi ser att datacenter gärna söker efter lösningar för att minska sin klimatpåverkan på olika sätt. Tillsammans med Vattenfall kan datacenter nyttja dolda tillgångar för att bidra till en fossilfri framtid och samtidigt få betalt för sin insats. Med Vattenfalls hjälp kan datacenter känna trygghet med en välfungerande högspänningsanläggning och avbrottsfri elleverans, för att själva kunna lägga allt sitt fokus på sin kärnverksamhet. 

Sälj din flexibla elförbrukning – Med FCR kan ditt företag bidra till utbyggnaden av förnyelsebar elproduktion. Viktor Gårdö berättar hur ni kan ta del av denna win-winlösning.

Bli en lokal värmeproducent – Låt inte er överskottsvärme gå till spillo. Simon Dalili förklarar hur ni, med SamEnergi, kan omvandla denna restprodukt till en inkomstkälla och samtidigt göra en insats för klimatet. Återvinn värmen till fjärrvärmenätet och bidra till uppvärmningen av fastigheter i närområdet.

Helhetsansvar för er elanläggning – En hög energiförbrukning medför ofta behovet av en högspänningsanläggning. Peter Hellberg förklarar varför högspänningsanläggningar och avbrottsfri elkraft är så viktiga för datacentrets verksamhet och hur ni kan gynnas av att låta Vattenfall ta investeringarna och det tekniska ansvaret för era högspänningsanläggningar genom Power-as-a-Service. 

Tillsammans med Dagens industri välkomnar vi dig att delta på ett kostnadsfritt webbinarium. Vi berättar mer om våra projekt och ambitioner och hur du kan följa med oss på resan mot ett fossilfritt liv.

Datum: 9 november
Tid: 8:00-8:45


Anmäl dig här