Dagar
Timmar
Minuter

Industrins roll i energiomställningen

Anmäl dig här

På detta seminarium möter du en panel med Jesper Hedström, VD på den ståltillverkande industrin Åkers tillsammans med Martin Vallstrand, Corporate Business Development, Sofia Nyström, Affärsutvecklare och Viktor Gårdö, Produktansvarig från Vattenfall.  Kostnadsfritt frukostseminarium. 

Anmälan görs på Dagens industris hemsida.

I dagens läge kan det kännas otänkbart för Sverige att dubblera elförbrukningen innan 2045. Dock är detta en förutsättning för att klara klimatmålen. 

Under vårt seminarium berör vi industriföretagens ökande roll i omställningen, hur vi ska möta behovet av fossilfri el, vikten av flexibla energianvändare och vad det innebär att ha ett elsystem bestående av 50% vindkraft.

En förutsättning för att lyckas med den fossilfria energiomställningen är partnerskap. Vi kommer därför lyfta samarbetet mellan Vattenfall och Åkers Sweden. Det ståltillverkande företaget  som vill vara en föregångare och har satt målet att bli helt klimatneutrala till år 2030.  Under seminariet delar VD Jörgen Hedström med sig av stålindustrins del i att möta en fossilfri framtid.

Frukostseminariet är i samarbete med Dagens industri och Åkers Sweden

Moderator: Emma Burmark

Datum: 6 oktober
Tid: 08:00- 08:45
Plats: Vinterträdgåren på Grand Hôtel i Stockholm, Stallgatan 6